Sinustako Perhekahvilan vapaaehtoinen ohjaaja?

Perhekahvilat toimivat vapaaehtoisten voimin. Jotta toimintaa voidaan järjestää koko syksyn, mukaan tarvitaan lisää vapaaehtoisia ohjaajia. 

Perhekahvilan ohjaajan tehtäviin kuuluu mm. kaupassa käynti ja tarjoilujen esille laittoa sekä satunnaisen ohjelman suunnittelu/toteuttaminen. Eli ei vaadita mitään erityistaitoja, mutta voit hyvin halutessasi hyödyntää omaa osaamistasi.

Normaalioloissa perhekahvilassa on tarjolla pientä syötävää kahvin ja teen ohessa. Perhekahvilan ohjaajat käyvät vuorollaan kaupassa ja laittavat tarjoilut esille. Perhekahvilassa voi olla vaihtuvaa ohjelmaa, askartelua, lauluja, leikkejä, tuote-esittelyjä yms. jota ohjaajat ja kävijät voivat yhdessä ideoida.

Nyt vallitsevan koronatilanteen takia perhekahvilat toimivat pääosin ulkona, emmekä toistaiseksi voi järjestää tarjoilua. Joten nyt todellakin tarvitsemme energistä ja toiminnasta kiinnostuneita ohjaajia. Ulkonakin voi järjestää erilaista toimintaa -turvavälit ja hygienia huomioiden. Leikkipuistojen WC-tilat ovat käytössä.


Koulutus ja perehdytys

Yksin, ilman apua sinun ei tarvitse perhekahvilaa ohjata. Jokaisessa perhekahvilassa tulisi olla 2-4 ohjaajaa, jotta työ ei käy liian raskaaksi yhdelle. 

MLL tarjoaa säännöllisesti koulutusta uusille ohjaajille ja Facebookissa on omia ryhmiä, joista saa uusia ideoita. Myös MLL Pihlajamäen hallituksen väki ja perhekahvilavastaava ovat sinun apuna ja tukena -sekä tietysti muut kahvilan vetäjät. 

MLL Uudenmaan piirin tarjoama koulutus: https://uudenmaanpiiri.mll.fi/yhdistyksille/koulutukset/

(Syksyn kurssin ilmoittautuminen päättyy 20.9.2020)

Lisätietoa ja ideoita Perhekahvilatoimintaan.  https://yhdistysnetti.mll.fi/vapaaehtoisen-kanava/tietopankki/perhekahvila

Facebook ryhmiä Perhekahvilaohjaajille: https://www.facebook.com/groups/1674689605925234/

https://www.facebook.com/groups/perhekahvilaohjaajat/


Työaikasi ja työkaverisi

Perhekahvilat toimivat arkena aamupäivisin kerran viikossa (klo 10-11.30) maanantaisin leikkipuisto Maasälvässä ja torstaisin Salpausselässä. 
Joten aikaa sinulta kuluu parisen tuntia kerrallaan. Tilanteen mukaan aikataulusta voi sopiva muiden ohjaajien kanssa. Voit tulla mukaan vaikka vain kerran kuussa tai joka viikko, olla vain toisessa kahvilassa tai käydä molemmissa, miten sinulle sopii. Vastavuoroista  sovitaan oman ryhmän kesken, jotta joka viikko paikalla olisin vähintään pari ohjaajaa. Toiveena on, että kummassakin perhekahvilassa on tarpeeksi ohjaajia, jotta työtaakka ei kasva liian suureksi eivätkä yllättävät sairastumiset peruuta kahvilaa. 

Perhekahvilat järjestetään kaupungin leikkipuistoissa niiden aukioloaikana, joten ovien avaamisesta sinun ei tarvitse huolehtia. Leikkipuiston henkilökunta on aina paikalla myös. Omat pienet lapset ovat tietysti aina tervetulleita mukaan perhekahvilaan. 


Palkkio ja kiitos?

Rahallista palkkiota vapaaehtoistyöstä ei makseta, mutta siitä saa paljon enemmän, mitä rahalla ei voi mitata. Vapaaehtoisena pääset mukaan tekemään lasten ja lapsiperheiden arjesta parempaa, voit vaikuttaa, millainen lapsuus alueemme lapsilla on ja millaista toimintaa perhekahviloissa järjestetään. 
MLL:n vapaaehtoisten työ on jo vuosisadan aikana ollut hyvin merkityksellistä ja MLL:ssä mukanaoloa arvostetaan mm. opiskelupaikoissa. Koulutuksen saaneen perhekahvilan ohjaajan on mahdollisuus saada Perhekahvilan osaamismerkki, joka useimpien oppilaitosten opintopistejärjestelmässä vastaa 1 opintopistettä ja EQF-vaativuustasojärjestelmässä tasoa 4. (Lisätietoa: https://yhdistysnetti.mll.fi/koulutuskanava/osaamismerkit)

Vapaaehtoisena tulet osaksi isoa perhettä ja pääset tutustumaan oman alueesi muihin lapsiperheisiin. Hyvällä tuurilla saat itsellesi ja lapsillesi elinikäisiä ystäviä ja arvokkaita muistoja, jotka kantavat vielä vuosien päästä. Mahdollisesti opit tuntemaan lapsesi tulevia koulukavereita ja heidän vanhempia. Saat tästä hyvän syyn lähteä kotoa ulos, muiden aikuisten pariin. Pääset hetkeksi tekemään jotain ”aikuisten juttuja” ja juttelemaan muiden kanssa. Ennen kaikkea pääset tekemään työtä, jolla on merkitystä monelle alueemme lapsiperheelle.


Ilmoittaudu nykyisten perhekahviloiden ohjaajille tai laita viestiä pihlajamaen.yhdistys(a)mll.fi


Olet lämpimästi tervetullut iloiseen joukkoomme!

Perhekahviloiden Facebook ryhmät:

Maasälpä https://www.facebook.com/groups/157654190951094/
Salpausselkä https://www.facebook.com/groups/469363359784207/