MLL 100 villasukka

(Kuva: Ketjutikki)

Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskusliitto on julkaissut juhlavuoden kunniaksi oman villasukkamallin.

Sukkaohjetta saavat kaikki vapaasti käyttää ja neuloa villasukkia omaan käyttöön tai lahjoitettavaksi. Sukkia ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. 

Idea MLL:n omasta sukkamallista syntyi Facebookissa MLL:n juhlavuoden ohjelmaa ideoineiden vapaaehtoisten kesken. MLL:n Keskusliitto teetti ideoista sukkamallin ja ohje on nyt kaikkien saatavilla nettisivuilla

MLL 100 Villasukasta on perusmalli, missä kokoja on ”vauvasta vaariin” sekä polvisukka -malli kolmessa aikuisen koossa. Perussukan kuviomallia voi halutessaan myös helpottaa jättämällä kuvioraitoja pois, jos malli tuntuu työläältä. Ohje on laadittu Novitan 7 veljestä langalle, mutta toki sukat voi neuloa muillakin lankamerkeillä, joista löytyvät nämä MLL:n värit (sininen, pinkki ja valkoinen).

Tärkeintä on ajatus sukan takana: neulotaan sukkat ja lahjoitetaan ne lapselle. Ja kaikkihan me olemme lapsia, joten aivan hyvin voit neuloa sukat myös omaan jalkaasi tai toiselle aikuiselle.

Mikäli kaipaan apua tai vinkkejä MLL 100 villasukkien neulomiseen, liity Facebookissa villasukkaryhmään. Voit myös laittaa kysymyksesi suoraan MLL 100 villasukkien ohjeen laatikalle Ketjutikille sähköpostilla katri(a)ketjutikki.fi

Lue lisää MLL 100 sukkamallista MLL:n nettisivulta, josta myös löydät sukan ohjeen. Facebookissa on oma Villasukkaryhmä MLL 100. Ryhmä on kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa voi jakaa ajatuksia ja vinkkejä MLL villasukkaan liittyen.

Ei muuta kuin sukkapuikot töihin ja sukkia neulomaan!